Kostenreductie

Een organisatieversterker die werkt

Project uitvoering prolongatie bij een assurantietussenpersoon

Dat een project snel in te richten is en ook niet lang hoeft te duren om rendement te geven voor de opdrachtgever is in deze zeer duidelijk. De voorbereidende fase bedroeg 2 dagen en de uitrol was exact 1 maand, de periode tot de eerstvolgende prolongatie.
Door onvolledige administratie van de polissen moest maandelijks de prolongatie handmatig worden gedaan. Gekozen werd om de eigen back-office de administratie te laten bijwerken, zodanig dat de gegevens correct in het administratiesysteem zouden komen. De prolongatiecyclus die op dezelfde afdeling ook werd verwerkt was een vertragende factor in de uitvoering van dit onderhoud, aangezien deze maandelijks handmatig moest worden uitgevoerd.

De uitvoering

Alle administratieve prolongatiewerkzaamheden zijn uit het werkproces van de backoffice afdeling gehaald en tijdelijk door de inVentiv medewerkers uitgevoerd. Hierdoor kon de focus van de backoffice van de opdrachtgever op het wegwerken van de werkvoorraad gevestigd zijn, terwijl de prolongatie werkzaamheden op een goede manier doorgang vonden. Na onze inzet kon de prolongatie vanaf deze datum volledig automatisch maandelijks uitgevoerd worden.

Het inVentiv projectteam bestond uit twee medewerkers met kennis van het systeem CCS level 7.